opgericht. Bij de start was niet voorzien dat deelname aan De Blijde Inkomst in Nijmegen, de groep zou verleiden te gaan kamperen in tenten in het Valkhofpark. Laat staan dat we een eigen keukenploeg
zouden vormen, die een feestbanket zou gaan bereiden voor Willem, hertog van Gelre en zijn eregast Johanna, hertogin van Brabant, op kasteel Ammersoyen.
Achteraf lijkt dat vanzelfsprekend, maar de initiatiefnemers zijn er zelf verbaasd over hoe dat zo gelopen is. Steeds zijn adviseurs betrokken bij de organisatie en de keuzes die de groep maakte. Vanaf het prille begin was prof. dr. jkvr. J.M. (Marietje) van Winter als adviseur actief en tot ieders genoegen is zij dat nog steeds! Zij geniet grote bekendheid vanwege haar middeleeuwse kookboek: Van soeter cokene. recepten uit de oudheid en de middeleeuwen.
Haar interesse zowel in re-enactment als in de middeleeuwse kookkunst komt tot zijn recht in een bijdrage die zij aan deze website beschikbaar stelde.
Meer lezen? Dat kan door te klikken op: Herleving Middeleeuwse keuken.